Backpacks

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Festivalking biedt backpacks (trekking rugzakken) aan die zowel geschikt zijn om naar festivals te gaan als voor het stevige outdoor hiking werk of het avontuurlijke backpacken. Alle backpacks die in deze categorie getoond worden hebben minstens 50 litervolume. Kleinere rugzakken vind je in de dagruzakken categorie.

Denk bij het kiezen van je trekking rugzak aan de volgende zaken:
Volume
Wil je veel kunnen meenemen, of is het belangrijker een compacte rugzak te hebben? Voor een 2 daags festival zal een trekking rugzak van 50 liter waarschijnlijk volstaan, indien je gaat backpacken wil je waarschijnlijk een rugzak van 70 liter.

Indeling
Een backpack bestaat uit meerdere compartimenten. Zo is er het hoofdcompartiment, dat vaak in twee gedeeld is en waarbij het onderste compartiment met een aparte rits bereikbaar is. Sommige trekrugzakken zoals de High Peak Kilimanjaro hebben ook een rits over de hele lengte van het hoofdcompartiment, waardoor je gemakkelijker bij je spullen kan. Daarnaast heb je ook een compartiment bovenaan, vooral geschikt voor zaken die je snel moet kunnen bereiken, zoals papieren of regenkledij. Ook aan de zijkanten heb je meestal nog zakken met ritssluitingen.

Draagcomfort
Een goede backpack heeft stevige heupriemen waardoor een groot deel van het gewicht op je heupen wordt gedragen in plaats van op je schouders. Sommige backpacks hebben ook verstelbare schouderriemen, waardoor je de rugzak nog beter op je lichaamsbouw kunt afstemmen. Een zachte bedekking aan de middel, rug en schouderriemen zorgt ervoor dat de rugzak zacht aanvoelt en er goede luchtdoorstroming is.